Çocuklar İçin İlkokul Hediyeleri

22 Aralık 2021

Çocukların erken yaşlarından itibaren büyüdükleri süreç içerisinde ihtiyaçlarının değiştiği gibi istekleri de değişkenlik gösterir. Çeşitli ilgi alanlarının giderek şekillendiği büyüme döneminde, çocukların istek ve ihtiyaçlarına özen göstermek oldukça önemlidir. Çocuklar için özel günlerde alınan hediyelerde; hem çocukların ilgi alanları hem de hediyenin niteliğine dikkat etmek gerekir. Bu nedenle, çocuğunuza alacağınız hediye için belirli kriterler belirleyebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız “Çocuklar İçin İlkokul Hediyeleri” yazısında Eğlenceli Bilim’in çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak geliştirilmiş deney setlerinin öne çıkan özelliklerini listeledik. Çocuğunuza hediye edebileceğiniz; hem eğlenceli hem de pek çok bilişsel ve duyuşsal kazanımı içinde barındıran deney setlerine daha yakından birlikte bakalım.

Eğlenceli

Evde Bilim deney setleri çocukların eğlenirken öğrenmelerini temel alan bir içeriğe sahiptir. Çocuklar keşif sürecinde uygulamalı bilim eğitiminin kazanımlarını edinirken aynı zamanda çok keyifli zaman geçiriyorlar.

Yaratıcılık Temelli

Evde Bilim deney setleri; ilkokul hediyeleri arasında yaratıcılığı geliştirmek için alabileceğiniz en doğru hediyelerden biri… Zengin materyal içeriği; öğrencilerin hayal güçlerinin özgürlüğünde  pek çok yaratıcı fikir geliştirmeye uygun olarak içeriğe eklendi. Öğrenciler için hazırlanmış deney videoları ise yaratıcılığı destekleyen bir dil ve görsel materyallerle desteklendi.

Küçük Motor Becerilerini Destekleyici

Evde Bilim deney setlerindeki içerikler; çocukların küçük motor becerilerini destekleyecek pek çok aktiviteyi içinde barındırıyor. Deney yapım aşamalarında çocuklar; bütün deney malzemelerini aktif bir şekilde kullanarak küçük motor becerilerini geliştirebiliyor. Aynı zamanda deney setleri içindeki malzemeler birbirinden farklı pek çok gelişim alanında; çocukların potansiyellerine ulaşmalarına  katkı sağlıyor.

Sosyal – Duygusal Gelişime Yönelik

Evde Bilim deney setleri çocukların; deney aşamalarını yaparken çeşitli problem çözme olanaklarını sunmasıyla, çocuklarda özgüveni destekliyor. Bu sayede çocuklar girişimciliği benimsiyor. Deney sürecinde karşılaşılan çeşitli durumlar, hazır bulunuşluğu geliştirirken çocuklardaki mükemmel odaklı algıyı ortadan kaldırıyor. Çocukların deneyimlerini akranlarıyla ve aileleriyle paylaşma isteği sosyalleşmelerine katkı sağlıyor.

Bilimsel Okuryazarlık Temelli

Evde Bilim deney setleri, bilimsel okuryazarlık alanında ilkokul hediyeleri için düşünmeden alabileceğiniz bir hediye! Uygulamalı bilim eğitimini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen deney setlerimiz, alanında uzman eğitimciler tarafından geliştirdi. Çok erken yaşlardan itibaren bilimi bütün çocuklarla buluşturuyoruz!

Okul Başarısına Katkı

Evde Bilim deney setleri; MEB Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi program müfredatı, kavram ve kazanımlarına uyumlu olarak geliştirildi. Çocuklar okulda öğrendikleri teorik bilgileri, Evde Bilim deney setleri sayesinde somutlaştırıyor. Uygulamalı bilim eğitimi sayesinde öğrenmede kalıcılığı pekiştiriyor.

Eğer sizlerde çocuklarınız için; hem eğlenceli hem de nitelikli bir hediye almak isterseniz Evde Bilim deney setlerimizi inceleyebilirsiniz. Evde Bilim deney setlerini incelemek için tıklayınız.