İlkbahar Etkinlikleri ve Doğada Bilim

28 Mart 2022

Kış mevsiminden uyanan doğanın, hareketlenmeye başladığı mevsim ilkbahar bütün heyecanıyla başladı. Havaların ısınması ile doğadaki renklerin değişimini gözlemleyebiliyoruz. Bununla birlikte canlılar da kış mevsiminin zorlu şartlarında korundukları yuvalarından çıkmaya ve hareketlerini arttırmaya başlıyor. Çocukları da bir o kadar heyecanlandıran bu mevsimde yapabileceğimiz oldukça çeşitli etkinlik bulunuyor. Özellikle ilkbahar etkinlikleri oldukça çeşitli ve bir o kadar da eğlenceli! Çocukların doğayı keşfetmeye duyduğu heyecan ise çok değerli… Bizler de bu yazımızda sizler için çocuklarla beraber yapabileceğiniz, ilkbahar etkinlikleri ile uyumlandırabileceğiniz içeriklerimizi bir araya getirerek, çocukların keyifle eğlenip öğrenmelerini desteklemek istedik!

Çocukların doğada gözlemleyecekleri pek çok şey var! Özellikle buna karşı motivasyonları da oldukça yüksek. Sizler için bir araya getirdiğimiz, ilkbahar mevsimi ile ilgili deneyleri ister dışarıda, ister sınıfta ister evde yapabilirsiniz. Bu deneylere ek olarak, çeşitli sanat ve drama etkinlikleri düzenleyerek çocukların bütünsel gelişimlerini destekleyebilirsiniz. Aşağıdaki listede sizler için doğada bilim içerikli deneyleri bir araya getirdik. Deney içeriklerini incelemek ve deneyleri uygulamadan önce hazırlıkları tamamlamak öğrenme süreci için önemlidir. Deneyleri çocuklarla yaparken, çocukların kendi gözlem ve deneyimlerini ifade etmelerini sağlayacak sorular yöneltmeniz faydalı olacaktır.

Not: Deneylerin bazılarında küçük yaş grubundaki çocuklar için, yetişkin desteği ihtiyaç bulunmaktadır. İçeriğinde sıvı malzemeler bulunan deneyleri elektronik eşyalardan uzakta ve bir örtü üzerinde yapmanızı öneririz.

Sizler için daha önceden hazırlamış olduğumuz doğa ile ilgili deney listesine göz atabilirsiniz. İncelemek istediğiniz deney içeriğine tıklayarak, ilgili deneye ulaşabilirsiniz. Keyifli keşifler!

Biyoçeşitlilik Keşif Oyunu

Bitkiler Canlı Mıdır?

Evde Fosil Yapımı

Mantarların Doğuşu

Penguenler Neden Üşümez?

Elma Deneyi

Volkan Patlatma

Bitkiler Nasıl Beslenir?

Balıklarda Korku Sinyali

Ağaçlar Neden Donmaz?

Doğa kaşifleri için harika bir önerimiz daha var! Eğlenceli Bilim DENEYim Kutusu – DOĞA ATÖLYESİ – çocukların erken yaşta bilimin eğlenceli dünyasını yaparak yaşayarak keşfetmeleri için harika bir fırsat! 

  • 7 farklı deney ve konu anlatımlı deney videoları ile çocuklarınızla birlikte harika vakit geçireceğinize eminiz.   

Kutu içerisinde neler mi var? 

  • Kuş Yemliği Yapalım
  • Bulutu Üfle
  •  Kardan Adam Yapalım
  •  Anemometre Yapalım
  •  Bitkileri İnceleme
  • Kurnaz Kozalak
  • Kendi Bitki Bahçemizi Yapalım

,

 DOĞA ATÖLYESİ DENEYim Kutumuzu incelemek için tıklayınız.

Minik bilim insanlarıyla, evde deney yapmanın ve modelleyerek keşfetmenin keyfine devam etmek için Evde Bilim Deney Setleri’ni inceleyebilirsiniz. 

Evde Bilim deney setleri 4-14 yaş aralığındaki çocuklar için, MEB müfredatına uyumlu olarak tasarlanmıştır. İçeriğindeki malzemeler çocuğa özel olup, dijital platformdan paylaşılan deney videolarıyla desteklenmiştir! İncelemek için tıklayınız.

Daha fazla deney ve videoları için Instagram ve Youtube hesaplarımızı da inceleyebilirsiniz!