Periyodik – 1. Sayı

6 Ocak 2023

Eğlenceli Bilim’in ilk bülteni Periyodik’e hoşgeldiniz!

Periyodik’te sizlerle Eğlenceli Bilim ailesinden haberler, ilginç bilgiler, bilimsel etkinlik önerileri gibi zamanla çeşitlendirip daha da renklendireceğimiz içeriklerimizi paylaşmak istiyoruz. Periyodik’in ilk sayısını, Ocak-2023 günlüğümüz tadında yazdık ve sizlerin keyifli okuması üzerine hazırladık.

Abone olduğunuz için tekrar teşekkür ederiz.

Haydi o zaman ilk haberimizle başlayalım,

2022 Faaliyet Raporumuz Yayında!

Öğrencileriminiz bilimin olağanüstü dünyasını keşfetmeleri sağlamak ve bütünsel gelişimlerini destekleyecek bir bilim eğitimi sunmak için çıktığımız sosyal fayda odaklı bu yolda 13. yılımızdayız.

  • Türkiye’de 40 ilde, 161 okulda, 1521 öğretmen ve 40.080 öğrenciye uygulamalı bilim eğitimini ulaştırdık,
  • Okul Memnuniyet Araştırması’ndan yüksek skorlar aldık,
  • Nitelikli bilim eğitimini daha fazla çocuğa ulaştırırken paydaşlarımızla yeni projeler için buluştuk,
  • Hem bizleri hem de kendini geliştirmeyi görev edinen öğretmenlerimizle eğitimler, atölyeler ve çalıştaylar düzenledik,
  • Erasmus+ Programı ile fonlanan LESTO Projesi’ne , hem ulusal hem de uluslararası partnerlerimizin işbirliği ile başladık,
  • Çocukların bilimi yaparak yaşayarak keşfettiği, bilimi kendilerinin ürettikleri Eğlenceli Bilim Çocuk Ağı’nı hayata geçirdik,

Biz buraya sığdıramayacağımızı fark ettik… Sizleri raporun tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz!

Ocak Ayı Serüvenleri

Kurucu ortağımız Yunus Erduran ‘ın mentor olarak katıldığı Impact Hub Istanbul – PartnerUp programı başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, İstanbul Kalkınma Ajansı, Vehbi Koç Vakfı, Sosyal Girişimcilik Ağı ve Sosyal İnovasyon İnisiyatifi partnerliğinde Impact Hub İstanbul’da gerçekleştirilen #PartnerUp programı kapsamında, 13 yıllık sosyal girişimcilik deneyimimizi bizim gibi sosyal etki yaratmaya çalışan heyecanlı ve dinamik startup’larla buluşturma fırsatı yakaladık!

AÇEV – Anne Çocuk Eğitim Vakfı – Diyarbakır Sur Merkezi , Eğlenceli Bilim programlarını uyguluyor!

2023 eğitim ve öğretim döneminde, AÇEV-Diyarbakır Sur Merkezi’de Eğlenceli Bilim programlarını uygulayacak eğitmenlerimizle Eğlenceli Bilim Eğitmen Eğitimi’ni tamamladık. Eğlenceli Bilim programları, AÇEV- Diyarbakır Sur merkezini heyecan dolu bir laboratuvara dönüştürüyor. Çocuklar doğadaki bilimi keşfederken, problemlere çözümler buluyor ve gündelik hayatları ile eşleştiriyor.

21. Antalya Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda Eğlenceli Bilim!

“Cumhuriyetin 100. Yılı ve Eğitimin Geleceği” temasıyla 26-28 Ocak 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştiren sempozyumda, ekibimizle bu sene de eğitim paydaşlarıyla bir aradaydık. Eğlenceli Bilim standına uğrayan okullarımız,  2. Dönem Eğlenceli Bilim programlarının deneme paketlerinden faydalanacaklar. Bilimin heyecan dolu dünyasında büyüyen ailemiz bizi oldukça motive ediyor!

Eğlenceli Bilim ofisinde minik bir FINDIK!

Okul ve Lisanslı Kurumlar Koordinatörümüz Burcu Büyükdöğerli’nin sevimli Fındık’ı bizi ofiste ziyaret etti. Kurucu ortağımız Zeynep Ülker Tür ile planlamaları yaparken keyifli anıları kameralara bu şekilde yansıdı.

Birlikte keşfedip, paylaşma zamanı!

Dünya’nın döndüğünü hissetmediğimiz bir yılı daha geride bıraktık. Peki sahiden, biz Dünya’nın döndüğünü neden hissetmiyoruz? Merak edenleri buraya alalım.

Periyodik’i tamamladınız. Bir sonrakinde görüşmek üzere 🙂