Periyodik – 4. Sayı

8 Nisan 2023

Herkese merhaba,
Geçtiğimiz Nisan ayı için Eğlenceli Bilim ailesinden haberleri sizler için yeni sayımızda derledik. Bu günlerde yine çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yeni projelerin heyecanını ve büyüyen ailemizin coşkusunu yaşıyoruz. Sizlerle de paylaşmak için can atıyoruz 🙂
Şimdiden keyifli okumalar!
Periyodik 3. Sayı’yı henüz okumadıysanız;
https://www.linkedin.com/pulse/periyodik-3-say%C4%B1-e%C4%9Flenceli-bilim/

Eğlenceli Bilim & PrLAB işbirliğinde tasarımlarımız hazırlanıyor!

Eğlenceli Bilim’in bir o kadar eğlenceli sosyal medya tasarımları Kadir Has Üniversitesi PrLab işbirliğinde hazırlanıyor. Öğrencilerimiz süreçte kendi mesleki gelişimlerini desteklerken, yaratıcı ve eğlenceli tasarımlarla iletişim kanallarımızı besliyorlar. Kendilerine emekleri ve çalışmaları için çok teşekkür ederiz!
Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tarafından yaratılan bu yeni nesil iletişim ekosistemini daha yakından tanımak için;
https://www.linkedin.com/company/prlab-khas/about/

Yeni Erasmus+ projemiz Clima Kit (Climate Education with Hands on Science at Schools) çalışmalarını heyecanla sürdürüyoruz!

CLIMA-KIT ile iklim eğitimine yönelik uygulamalı deneyler ve etkinliklere yer verdiğimiz, öğretmenlere yol gösterici, öğrencilerin bilimsel altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak bir içerik geliştiriyoruz. Bu içerikle; çocukların iklim değişikliğini öğrenmelerini, edinecekleri alışkanlıkları hayatları ile bütünleştirip sadece teorik kazanım değil davranışsal değişikliğin sağlanmasını ve öğretmenlerin bu konuda beceri ve yeterliliklerini geliştirme fırsatına sahip olmalarını hedefliyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda yeni teknolojilerden yararlanıyor, dijital dünyayla uyumlu bir ürün çıkarmak için uğraşıyoruz.
Proje ile ilgili gelişmeler için;
https://eglencelibilim.com/bizden-haberler/erasmus-clima-kit/

İzmir Büyükşehir Belediyesi – Çocuk Belediyesi işbirliğinde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bilimle kutladık!

Daha fazla çocuğa ulaşmamıza destek olan paydaşlarımızdan İzmir Büyükşehir Belediyesi  ve Çocuk Belediyesi birimi ile 2021’den itibaren Eğlenceli Bilim atölyelerini, 20 Kasım Çocuk Hakları festivalinde çocukların hem eğlenme hem de öğrenme haklarını kutlamak üzere buluşturuyoruz.
Bu sene de,  İzmir Büyükşehir Çocuk Belediyesi koordinatörlüğünde  23 Nisan – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İzmir Kültürpark Fuar alanında 16 Nisan Pazar günü gerçekleşti.  Çocukların keyifli katılımlarını teşvik edecek, çok sayıda çeşitli atölyenin bir araya geldiği etkinlikte çocukların bayramının coşkuyla kutladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark Fuar alanında çocuklar için bir araya getirdiği çeşitli atölyeler, etkinlikler, oyunlar, sahnelerle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz.
Yazının tamamına erişmek için;
https://eglencelibilim.com/bizden-haberler/23-nisan-eglenceli-bilim/
Etkinlikten kareler ve  kutlamalardan anılarımız için;
https://www.instagram.com/reel/CrGVOIVO5g4/

Bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna geliyoruz!

Eğlenceli Bilim okulları 2022 – 2023 yılında Türkiye’de 40 ilde kocaman bir aileye dönüştü!

⭐ Bilimin heyecan dolu dünyasında 40.000 öğrenciyle buluştuk!

⭐ 1.525 öğretmenimiz 5E Sorgulama Temelli Eğitim Yaklaşımı ile hazırlanan içeriklerimizi sınıfında uyguladı!

⭐ 163 okula, düzenli periyotlarda tüm yıl boyunca ücretsiz kargo ile sınıfları laboratuvara dönüştüren deney malzemeleri gönderildi!

⭐ Sayısız keşif ve eğlencenin bir araya geldiği Eğlenceli Bilim derslerinde buluştuk!

Eğlenceli Bilim programlarını uygulayan okullarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına Nisan ayı itibariyle son sevkiyatlarımızı gerçekleştirdik. Okullarımızın uygulamaları tamamlamalarının ardından, kendimizi geliştirmek üzere her sene sonunda gerçekleştirdiğimiz Eğlenceli Bilim Türkiye Zümresi buluşmalarına başlayacağız!

Yeni bir dönem için büyüyoruz ve  yeni bir ofise taşınıyoruz!

Eğlenceli Bilim’ in eğitim programlarının, Evde Bilim Deney Setleri’nin, DENEYim Kutuları’nın ve katıldığımız tüm etkinliklerin  malzeme ve içerik hazırlığının tamamına ev sahipliği yapan ofisimizi taşıyoruz. İzmir ilinde yer alan ofisimiz, her sene büyüyen paydaş ailemizin tüm ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini karşılamak üzere aynı şehirde daha büyük bir alana geçiş yapıyor. Operasyon ekibimize tüm emekleri için tekrar teşekkür ederiz!

Henüz Eğlenceli Bilim’in büyüyen ailesinin bir parçası olmadıysanız bizlerle iletişime geçmenin tam zamanı!

🎒Okul öncesinden başlayıp 8. sınıfa kadar tüm seviyelerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanan programlarımız;

⭐ Her öğrenciye özel hazırlanan deney malzemeleri

⭐ 5E Sorgulama Temelli Eğitim Yaklaşımı ile uzmanlar tarafından hazırlanan öğretmen yönergeleri

⭐ Konu anlatımlı akışı görsellerle zenginleştirilmiş deney yapılış videoları

⭐ Eğlenceli Bilim uygulamaları özelinde sertifikalı eğitmen eğitimleri

⭐ Yıl boyunca kesintisiz iletişim ve destek

⭐ 15 farklı programda – 20’den fazla deney içeriği

⭐ Okulunuza düzenli periyotlarda ücretsiz kargo ile geliyor!

İletişim Bilgileri

Telefon: +90 554 968 35 12

Mail: [email protected]

Detaylı bilgiler: https://eglencelibilim.com/okulunuz-icin/

Periyodik 4. sayıyı tamamladınız! Bir sonrakinde tekrar görüşmek üzere 🙂

Paylaş: