Periyodik 9. sayı

8 Şubat 2023

Herkese merhaba,

2024 yılının ilk sayısına hoşgeldiniz! Eğlenceli Bilim olarak, bu yılın ilk sayısında sizlere heyecan verici haberlerimizi ve gelişmelerimizi aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Herkese bilim dolu bir yıl dileriz.

Şimdiden keyifli okumalar!

LESTO Projesi Gelişmeleri

Belgrad Buluşmasındaydık!

Erasmus+ desteğiyle yürüttüğümüz LESTO Project ile fen eğitimini dijitalleştirme yolculuğumuz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşen LESTO’nun 3. Ulusötesi Toplantısına kurucu ortağımız Turgay Ülgen katıldı. Burada, LESTO Online Platformu’nun geliştirilmesi ve yaklaşan pilot çalışmalar için hazırlıklarımızı ele aldık. Projemiz hakkında daha fazla bilgi için lestoproject.com adresini ziyaret edebilirsiniz!

LESTO Proje yaygınlaştırma zirveleri, İstanbul’da ve Ankara’da yapıldı!

LESTO Projesi’nin İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen yaygınlaştırma zirveleri, projemizin hedeflerine dikkat çekti. Bu zirvede, eğitim koordinatörümüz Nilhan Erbay ‘ın katılımı ile dijital fen eğitim platformumuz, uygulamalı eğitim kitlerimiz ve öğretmenler için kılavuzlarımız tanıtıldı. Eğitim teknologları ve akademisyenlerin katılımıyla zenginleşen bu etkinlik, projemizin etkisini artırmak için önemli bir adımdı.

Eğlenceli Bilim Ekibimiz Büyüyor!

Eğlenceli Bilim’in dinamik ve eğlenceli ekibine geçtiğimiz günlerde yeni üyesi katıldı. ODTÜ – Fen Bilimleri alanından tüm enerjisiyle gelen yeni ekip arkadaşımız Iraz Şimşek , bilim eğitimi alanında  neler mi yapıyor?

Gelin hep birlikte, ekibimize katılan Iraz’ı daha yakından tanıyalım!😍

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7148676064301535232

KODA Öğretmen Topluluğu ile Çevrimiçi Öğretmen Eğitimi Gerçekleştirdik!

Ocak ayında, iş geliştirme uzmanımız Nilsu Eray‘ın katılımı ile , KODA – Köy Okulları Değişim Ağı öğretmen toplulukları için “Bilimin Eğlenceli Dünyası – KODA Çevrimiçi Öğretmen Eğitimi”ni gerçekleştirdik.

Eğitimimizde, öğretmenlerin derslerinde kolayca uygulayabilecekleri, günlük yaşamdan alınan örneklerle zenginleştirilmiş, 5E Sorgulama Temelli Eğitim Yaklaşımını temel alan deneyler ve etkinlikler üzerine odaklandık. Eğitimimiz, “günlük yaşamın içindeki bilim” teması altında, öğretmenlerin kolaylıkla bulabileceği malzemelerle gerçekleştirilebilecek deney önerilerini içerdi. Bu sayede, öğretmenlerimizin derslerini daha etkileşimli ve öğrencilerin bilimle iç içe geçirebilecekleri bir ortama dönüştürmelerine katkıda bulunmayı hedefledik.

Bu çevrimiçi eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen KODA ekibine ve eğitimimize katılan değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz!

22. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’ndaydık!

Bu yıl 22. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na kurucu ortaklarımız Zeynep Ülker Tür, Turgay Ülgen , okul ve lisanslı kurumlar koordinatörümüz Burcu Büyükdöğerli , eğitim koordinatörümüz ve Ankara temsilcimiz Nilhan Erbay ve Marmara bölge koordinatörümüz Buket Yenil ile birlikte katıldık! Eğlenceli Bilim programlarımıza gösterilen ilgi bu sene de çok yüksekti! 40’tan fazla eğitim kurumunun yöneticileri ve kurucuları ile keyifli sohbetler gerçekleştirdik, programlarımız, içeriklerimiz hakkında konuştuk ve gelecek sene için olası işbirliklerini değerlendirme fırsatı bulduk.

Yıllardır birlikte çalıştığımız okulların yöneticileri standımızı ziyaret ederek, yeniliklerimizi yakından inceledi ve memnuniyetlerini ifade etti. Bu güzel geri dönüşler için minnettarız! Ayrıca, birçok prestijli kurum da standımıza gelerek programlarımız ve içeriklerimiz hakkında bilgi aldı. Gelecek yıl için heyecan verici işbirlikleri üzerine konuştuk.

“Eğlenceli Bilim Deneyimi PYP Okulları ile Buluşuyor” başlıklı sunumumuzda, çocukları sadece ‘neden’ ve ‘nasıl’ sorularını sormaya değil, aynı zamanda gerçek dünya sorunlarına bilimsel çözümler bulmaya teşvik ettiğimiz PYP deney setlerimizi tanıttık ve Eğlenceli Bilim programlarını IB-PYP çerçevesinde nasıl geliştirdiğimizden, çocukların sorgulama yeteneklerini geliştiren eğitim modülümüzü nasıl hayata geçirdiğimizden bahsettik!

Bu etkileyici organizasyonda bizi okullarla buluşturan, seminer ve çalıştaylarla vizyonumuzu genişleten Türkiye Özel Okullar Derneği ‘ne derin minnettarlığımızı sunuyoruz. Bir sonraki sempozyumu heyecanla bekliyoruz!

Güneş Öğretmen ve Alp Ata Bilimin Heyecan Dolu Dünyasını Keşfediyor!

Bilim, içerik geliştirme uzmanımız Güneş ŞİMŞEK ve oğlu Alp Ata ile çok daha eğlenceli! Yılbaşına özel hazırladıkları “Kavanozda Kar Fırtınası” deneyine buradan, asit ve bazları kullanarak volkan patlamasını canlandırdıkları  “Volkan Deneyi” videomuz da bu linkten ulaşabilirsiniz!

Güneş Öğretmen ve Alp Ata’nın birlikte keşfettikleri bilim dolu dünyaya adım adım eşlik etmek istiyorsanız, daha fazla deney videosu için bizi Instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın!

2023 Faaliyet Raporumuz Yayında!

Öğrencileriminiz bilimin heyecan veren dünyasını keşfetmeleri sağlamak ve bütünsel gelişimlerini destekleyecek bir bilim eğitimi sunmak için çıktığımız sosyal fayda odaklı bu yolda 14. yılımızdayız. Geride bıraktığımız yılda, 56 ilimizdeki 199 okula, 1780 öğretmenimize ve tam 50.000 öğrencimize ulaşarak bilim eğitiminde büyük bir etki yarattık.

Yıl boyunca LESTO ve Clima-Kit gibi önemli projelerde yer aldık, ulusal ve uluslararası platformlarda bilim eğitimimizi temsil ettik. Atölyeler, eğitimler ve çalıştaylar aracılığıyla öğrencilerimiz, eğitimcilerimiz ve paydaşlarımızla bir araya geldik.

Raporumuza bu linkten ulaşabilirsiniz. 2024 yılında da aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz!

11. Eğitim Teknolojileri Zirvesi (edtechsummit) ’ne Kurumsal Sponsor Olarak Katılacağız!

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan, eğitim dünyasının yenilikçi ruhunu canlandıran, düşünce liderlerini, vizyonerleri ve sektörün öncü isimlerini bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin kurumsal sponsorlarından biri olduğumuz için çok mutluyuz!

2 Mart 2024 tarihinde “Kolektif Zeka” teması ile alanında uzman kişiler ve en güncel atölyelerle buluştururacak  zirveye katılmak için www.etz.com.tr adresinden kaydınızı yapabilirsiniz!

Dolu dolu bir sayının daha sonuna geldik, umarız keyifle Eğlenceli Bilim’den gelişmeleri takip etmeye devam edersiniz.

Yeni bir PERİYODİK sayısında buluşmak üzere!

Paylaş: