Periyodik 11. Sayı: Eğlenceli Bilim’den Yenilikler

8 Haziran 2024

Herkese merhaba,

Eğlenceli Bilim’den güncel haberleri, yeni gelişmeleri ve keyifli anıları bir araya getirerek sizlerle paylaştığımız eğlenceli bültenimiz Periyodik’in 11. sayısına hoş geldiniz!

Yaz neredeyse gelmişken, herkese keyifli bir hafta dileriz. 🌞

Yeni MEB Müfredatına Uyumlandırılan Programlar

Herkesin bildiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 & 2025 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak yeni müfredatı açıkladı. Biz de, Eğlenceli Bilim okul programlarımızı bu değişikliğe uyumlandırmaya başladık.

Uzman ekibimiz tarafından okul öncesi dönem, 1. ve 5. sınıf programlarımız, MEB’in yeni öğretim programı öğrenme çıktıları ve süreç bileşenlerine göre güncelleniyor. Yeni program listemizi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

Eğlenceli Bilim’den Yenilikler: Deney Gözlem Güncesi ve Her Öğrenciye Deney Altlığı

Okul programlarımızı uygulayan değerli öğretmenlerimizden gelen geri bildirimlerle içeriklerimizi sürekli geliştiriyoruz. Son dönemde öğrencilerimizin deney sonuçlarını daha etkili bir şekilde paylaşabilmeleri için yoğun bir talep aldık. Bu doğrultuda her seviye ve programa özel olarak tasarlanmış Deney/Gözlem Günceleri hazırladık.

Ayrıca, 2023-2024 eğitim öğretim yılında, 199 okulda 50.000’den fazla öğrenciye ulaştırdığımız deney setlerinde artık her öğrenciye özel deney altlığı da bulunuyor!

Umarız bu yenilikler, öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini daha da zenginleştirir ve onlara deneyimlerini değerlendirme fırsatı sunar. Öğretmenlerimizin geri bildirimleri bizim için çok kıymetli, hep birlikte daha iyisini yapmaya devam edeceğiz!

🍃 Erasmus+ Projemiz CLIMA-KIT’in İzmir Proje Yaygınlaştırma Etkinliği’ne Davetlisiniz!

Erasmus+ School of Education kapsamında fonlanan Clima-Kit projemizde Türkiye, Belçika ve Estonya’dan birçok ortak bulunuyor. Proje kapsamında iklim eğitimine yönelik uygulamalı deneyler ve etkinlikler geliştiriyor ve bu içerikle çocukların iklim değişikliğini öğrenmelerini ve edindikleri alışkanlıkları hayatlarına entegre etmelerini hedefliyoruz. Projeye dair daha detaylı bilgi için: https://climakit.org/

Projemizin yaygınlaştırma etkinliği programı kapsamında; proje ve çıktıların tanıtımı, proje uygulamalarının paylaşımı ve iyi uygulama örnekleri yer alıyor. 11 Haziran Salı Günü ORIGINN Creative Hub’da gerçekleştirilecek İzmir Proje Yaygınlaştırma Etkinliği’ne katılım için son başvuru tarihi 5 Haziran 2024.

🔍 Başvuru İçin: https://forms.gle/EmU7Q9GiC2EKtJqC6

📧 Sorularınız için: [email protected]

Detaylı bilgi: https://eglencelibilim.com/wp-content/uploads/2024/05/Clima-

İklim eğitimine katkıda bulunmak isteyen herkesi bekliyoruz! 💚

🏆 Eğlenceli Bilim Okul Memnuniyet Araştırması’nı Tamamladık!

Bu sene Türkiye genelinde 56 ilde, 199 okulda, 1780 öğretmen ve 50.000 öğrenci ile programlarımızı başarıyla uyguladık! Her sene gerçekleştirdiğimiz Okul Memnuniyet Araştırmamıza, bu sene 59 okul ve 82 öğretmen katıldı.

Eğlenceli Bilim programları 10 puan üzerinden; öğrenciler nezdinde 9.4 puan, öğretmenler nezdinde 9.0 puan ve velilerden 9.2  puan aldı. Eğlenceli Bilim programlarının, okullarımızdan yüksek memnuniyet skorları alması bizleri çok mutlu ediyor!🎉Katılım gösteren tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. ✨Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarımıza başladık ve motivasyonumuz çok yüksek!

🌟 Labdisc Uzayda ve Deney Her Yerde!

🚀Labdisc’le henüz tanışmadınız mı? Labdisc, çok fonksiyonlu taşınabilir bir bilim laboratuvarıdır. Sınıf içi ve dışı kullanıma uygun olan bu cihaz, 15’ten fazla sensörle donatılmıştır ve öğrencilere gerçek zamanlı bilimsel veri toplama fırsatı sunar.

🌍Sizlere bu cihazla yapılan harika bir etkinlikten bahsetmek istiyoruz.

Labdisc’ Uzayda Etkinliği, NASA destekli NOVAS programı kapsamında, Birleşik Krallık ve ABD’deki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, yüksek irtifa hava balonlarını uzaya göndererek Dünya’nın fotoğraflarını çektiler ve bilimsel veriler topladılar.

Bu proje, öğrencilere atmosferin sınırlarını zorlayarak bilim yapma imkanı tanıdı. Labdisc, -60°C’ye kadar düşük sıcaklıklarda ve Mars benzeri atmosfer basıncında çalışacak şekilde donatıldı. Öğrenciler, hava basıncı, sıcaklık, nem ve GPS koordinatları gibi verileri Labdisc’le kaydetti.

Öğrenciler, bu proje sayesinde bilimsel metodolojiyi uygulama ve gerçek dünya sorunlarına çözüm üretme şansı buldular. Her adımda aktif rol alarak, gerçek bir bilim insanı gibi düşünmeyi ve çalışmayı deneyimlediler.

🌟 Labdisc Uzayda Etkinliği, öğrencilere bilimle ilgili kariyerleri düşünmeleri için ilham verdi ve onlara bilimin sınırlarını aşabileceklerini gösterdi.

Siz de bu heyecan verici projeyi daha yakından öğrenmek ve Labdisc hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

🎉 Eğlenceli Bilim Türkiye Zümresi İçerik Geliştirme Çalıştayları Başladı!

Bu sene Eğlenceli Bilim Programlarını 1.780 öğretmen uyguladı!

Eğlenceli Bilim olarak her eğitim ve öğretim yılına, programlarımızı geliştirerek hazırlanmaya önem veriyoruz.💯 Geçtiğimiz hafta başlayan İçerik Geliştirme Çalıştayları; Okul Öncesi, 1. 2. 3. ve 4. Sınıf kademeleri için tamamlandı!

Her kademe özelinde aktif katılım sağlayan öğretmenlerimizle programlar özelinde konuştuk ve çok kıymetli geri bildirimler aldık!⭐ Çalıştaydan alınan notlarla, içerik ekibimiz önümüzdeki sene için hazırlıklara başladı!💫 Bu hafta 5.6.7.8. sınıflar için bir araya gelmeyi heyecanla bekliyoruz. Çalıştayımıza katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz!💙

Bir Periyodik sayısının daha sonuna geldik!

Yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz,

Bir sonraki yayında görüşmek üzere💫

Bilimle kalın, hoşçakalın!

Paylaş: