Eğlenceli Bilim 2023 Faaliyet Raporu Yayında!

7 Şubat 2024

Bilim dolu bir seneyi daha geride bıraktık!

Eğlenceli Bilim olarak, 2023 yılında bilim eğitimine yönelik öncü çalışmalarıyla ön plana çıktık. Bu kapsamda yayınladığımız “Eğlenceli Bilim 2023 Faaliyet Raporu” başarılarımızı, etki alanımızı ve gelecek planlarımızı özetlemektedir. Geride bıraktığımız yıl, eğlence ve bilim dolu anlarla doluydu; 56 ilde, 199 okulda, 1780 öğretmen ve 50.000 öğrenciye uygulamalı bilim eğitimi ulaştırarak büyük bir başarı elde ettik. 2022 & 2023 Okul Memnuniyet Araştırması’ndan aldığımız yüksek skorlar, programlarımızın ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Nitelikli bilim eğitimini daha fazla çocuğa ulaştırmak adına, değerli paydaşlarımızla yeni projeler üzerine çalıştık. Eğitimler, atölyeler ve çalıştaylar düzenleyerek geleceğimizin teminatı çocuklarımız için değerli öğretmenlerimizle bir araya geldik. Ulusal ve uluslararası alanda, Erasmus+ Programı kapsamında LESTO ve ClimaKit projeleri gibi önemli işbirliklerine imza attık. Ayrıca, sempozyumlar, fuarlar, zirveler, festivaller gibi birçok etkinlikte bilim eğitimi odağımızı güçlendirdik.

Küresel ve çevresel sorunlar karşısında birlikte hareket ettiğimiz çalıştaylarda aktif roller üstlendik. Yaratıcılığımızı, enerjimizi ve çözümlerimizi birleştirdiğimiz yeni projeler için tohumlar ektik. Eğitim programlarımızı, inovatif çözümler ve güncel perspektiflerle yeniden yapılandırdık.

2023’te elde ettiğimiz başarılar ve öğrendiklerimizle, 2024’e daha güçlü bir başlangıç yaptık. Eğlenceli, dinamik ve yaratıcı ekibimizin desteğiyle, hayalini kurduğumuz projelerin peşinden koşmaya, büyümeye, öğrenmeye, paylaşmaya ve yardımlaşmaya hazırız.

Raporun tamamını okumak için tıklayınız.