Okul Memnuniyet Araştırması 2022 & 2023’ü Tamamladık!

1 Ekim 2023

Eğlenceli Bilim ailesi olarak uygulamalı bilim eğitimini daha fazla çocuğa ulaştırmak için, 13 yıl önce başladığımız serüven boyunca Türkiye’de 72 ilde, 310,000 çocuğa; 545 okula, 6.130 eğitmene , 79  sivil toplum kuruluşu ve belediyeye ulaştık. Her eğitim ve öğretim yılının sonunda Okul Memnuniyet Araştırması ile birlikte çalıştığımız okullardan aldığımız geri bildirimler ile programlarımızı ve içeriklerimizi geliştirerek yeni bir seneye hazırlık yapıyoruz.

2022-2023 Eğitim ve öğretim yılında Türkiye genelinde; 40 ilde, 161 okulda, 1521 öğretmen ve 40.080 öğrenci ile Eğlenceli Bilim eğitim programları uygulandı. 

Her sene olduğu gibi programlarımızı ve işleyişi geliştirmek adına, okullarımızdan uygulamaya yönelik geri bildirimleri topladığımız Okul Memnuniyet Araştırması’nın verilerini sizlerle de paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Bu araştırmaya, örneklemde seçilen 50 okuldan 91 öğretmen katılmıştır.

Tüm süreçlerin genel olarak değerlendirildiği verilere göre; Eğlenceli Bilim programları öğretmenlerimizin değerlendirmesiyle, 10 puan üzerinden 8,6 ortalama memnuniyet puanı aldı. 

Öğretmenlerimiz ayrıca programları birebir uyguladıkları öğrenciler gözünden memnuniyet puanını 9,0 olarak, öğrencilerin velileri nezdinde memnuniyet puanımızı ise 8,8 olarak değerlendirdiler.

Programlarımızın 5E Sorgulama Temelli Eğitim Yaklaşımı İlkeleri kapsamında yapılandırılmasının katkısını 100 puan üzerinden 96,7 olarak belirten öğretmenlerimiz, programda yer alan deney malzemelerinin ve eğitim içeriklerinin öğrencilerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun olduğunu düşünüyorlar. Programlardaki konu anlatımlarının sınıf seviyelerine uygunluğunu ise %95,6 puan ile değerlendiriyorlar. Tüm sene boyunca, okullara destek ve iletişime yönelik yaptığımız çalışmaların oldukça katkı sağladığını düşünüyorlar. 

Araştırma verilerine göre öğretmenlerimiz, konu anlatımlı deney videolarımızı ve  eğitim akışlarını oldukça profesyonel ve faydalı buluyorlar.

Bu sene de Okul Memnuniyet Araştırması ile ulaştığımız veriler, Eğlenceli Bilim programlarının katkısını ve başarısının yüksek memnuniyet skorları aldığını gösteriyor.

Bu memnuniyeti mümkün kılan Eğlenceli Bilim ekibine, bizlerle işbirliği sağlayan okullarımıza, süreci yöneten öğretmenlerimize ve aktif katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de birlikte bilim dolu bir sene geçirmeyi diliyoruz. Eğer sizler de okullarınızda Eğlenceli Bilim programlarını uygulamak isterseniz, detaylı bilgi için tıklayınız. 

Bilimin heyecan dolu dünyasında tekrar görüşmek üzere!