Değişim Elçileri Yaz Buluşması ‘na Katıldık!

6 Ağustos 2023

Her yıl iple çektiğimiz buluşmalardan biri olan Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Yaz Buluşması bu sene 4-5-6 Ağustos tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti. 

Öğretmen Ağı ile yıllardır süren paydaşlık hikayemizin merkezi olan Değişim Elçileri yani değerli öğretmenlerimizle bir araya geldiğimiz bu buluşmada #YüzümüzüBirbirimizeDönüyoruz teması ile geçirdiğimiz zor zamanlarda topluluk ve ağ olmanın önemini paylaştık. 

Bugüne kadar Eğlenceli Bilim olarak Yaratıcı Özgüven Festivali ve Değişim Elçileri Yaz Buluşması gibi farklı çalışmalarda öğretmenler için bilim eğitimine yönelik atölyeler yürütmüştük. Bunun yanı sıra Öğretmen Ağı işbirliğinde yine öğretmenlerimizin mesleki gelişimine ve eğitimine odaklandığımız çeşitli atölyeler ile Öğretmen Buluşmaları gerçekleştirme fırsatı bulmuştuk. Bunlara ek olarak, Uygulamalı Bilim Eğitiminin Önündeki Engeller araştırmamız kapsamında Öğretmen Ağı ve Değişim Elçileri’nin katılım ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştay raporunu 2020 yılında tüm eğitim paydaşları ile paylaşmıştık.

Öğretmen Ağı ile yollarımızın kesiştiği bir başka taraf ise 2022 yılından itibaren kabul aldığımız Erasmus+ tarafından fonlanan LESTO Projesi‘nde sürdürdüğümüz partnerliğimiz ile öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini, yaşam becerilerini ve dijital becerilerilerini artıracak eğitim materyalleri geliştirmeye devam ediyoruz.

Bu seneki Değişim Elçileri Yaz Buluşması’nda ise Profesör Kenan Çayır ile birlikte dayanışmanın pedagojisini tartıştık; son bir senede hayatımızdaki mihenk taşlarından bahsettik ve ülkece geçirdiğimiz zor zamanlardaki hislerimizi paylaşarak birbirimize sarıldık. 6 Şubat depremlerinde Öğretmen Ağı ve Değişim Elçileri’nin gösterdiği olağanüstü dayanışmada deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin deneyimlerini dinleme fırsatı bulduk. 

Bugüne kadar Öğretmen Ağı’nın ve öğretmenlerimizin katkılarıyla pek çok verimli projeyi hayata geçirmeyi ve bunları çocuklarla buluşturmayı başardık. Öğretmenden öğretmene kurduğumuz köprü ile uygulamalı bilim eğitiminde başarıya ulaşmaya devam ediyoruz. Eğlenceli Bilim ailesi olarak Öğretmen Ağı ve Değişim Elçileri’ne çok teşekkür ediyor, bir sonraki buluşmamızı heyecanla bekliyoruz!