AÇEV- Diyarbakır’da Eğlenceli Bilim Uygulamaları

24 Ocak 2023

Eğlenceli Bilim uygulamaları ile bilimsel okuryazarlığın yaygınlaşması ve daha fazla çocuğun nitelikli bilim eğitimine ulaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda uzmanlar tarafından geliştirilen programlarımızı, zengin eğitim materyalleri ile birlikte eğitim ortamlarına ulaştırıyoruz. 2022 yaz döneminde, Eğlenceli Bilim uygulamaları için AÇEV – Diyarbakır Sur merkezinde atölyeler düzenlenmişti. Yaz döneminde okul öncesi dönem öğrencileri, bilimin heyecan dolu dünyasında çok keyifli vakit geçirdiler.

AÇEV eğitmenlerinin rehberlik ettiği atölyelerde çocuklar, yaparak yaşayarak öğrenmenin eğlencesi ile bilimle tanışma fırsatı buldu. Bu dönemde de, daha çok çocuğa ulaşma hedefimizde AÇEV ile işbirliğimize devam ediyoruz. Her dönem olduğu gibi, eğitmenlerimizden aldığımız geri bildirimlerle programlarımızı geliştirerek yeni bir döneme hazırlandık. 

Önümüzdeki dönem de 80 çocuk ile uygulanacak Eğlenceli Bilim programları, AÇEV- Diyarbakır Sur merkezini heyecan dolu bir laboratuvara dönüşüyor. Çocuklar doğadaki bilimi keşfederken, problemlere çözümler buluyor ve gündelik hayatları ile eşleştiriyor. 

Her dönemin başında olduğu gibi, öğretmenlerimizle Eğlenceli Bilim eğitmen eğitimini tamamladık. Bu eğitimle birlikte, Eğlenceli Bilim programlarının öğretim metodu ve yaklaşımını yakından inceledik. Süreçte birlikte, işbirliğine devam ederek çocukların nitelikli uygulamalar yapmalarına olanak sağlayacak yöntemleri paylaştık. Dönem boyunca eğitmenlerimizle iletişimde olarak, çocukların bilimin keyifli serüvenine eşlik edeceğimiz için çok heyecanlıyız.