Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ( EÇEV ) ’nda Eğlenceli Bilim!

1 Kasım 2022

Eğlenceli Bilim ailesi olarak, her eğitim ve öğretim yılına bir önceki seneden öğrendiklerimizle kendimizi geliştirerek başlıyoruz. Her yeni dönemde, değişen ve iyileştirilen programlarımızı çocuklarla uygulayacak tüm paydaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı da bu değerli paydaşlarımızdan biri olarak, bu sene de programlarımızı dezavantajlı gruplara ulaştırmamızda bizlerle işbirliği yapıyor. Bünyesindeki gönüllülerle birlikte, İzmir ilindeki EÇEV Altındağ ve EÇEV Yamanlar merkezlerinde çocuklar bilimin heyecan dolu dünyasında çok keyifli atölyeler gerçekleştiriyorlar.

Bu dönemde de programlarımızı çocuklarla uygulayacak EÇEV gönüllüleri için, EÇEV Yamanlar merkezinde oldukça verimli ve eğlenceli bir eğitmen eğitimi gerçekleştirdik. Eğitim ve öğretim dönemleri boyunca 2.3. ve 4. sınıf öğrencileri ile programları uygulayacak gönüllüler ile Eğlenceli Bilim’i yakından tanıdıktan sonra, öğrenme ortamlarında programlarımızı ve eğitmenler için sunduğumuz eğitim materyallerinin etkin kullanılması üzerine bir eğitim gerçekleştirdik.Eğitim süresince, çocukların bilime karşı tutumlarını istendik yönde desteklemeye yönelik yöntemlere dair fikir alışverişinde bulunduk.

Bunlara ek olarak, gönüllüler ile örnek bir program uygulaması gerçekleştirerek, tıpkı çocuklar gibi heyecanla deney yaptık. Eğitmenlerimizin, program uygulamalarında faydalanacakları 5E sorgulama temelli öğrenme metodu ile hazırlanmış eğitim materyallerini kullandıkları uygulama aşaması çok keyifli anılarla birleşti. 

Bu yeni dönemde daha fazla çocuğa ulaşıp ve hep birlikte bilimle dolu bir serüvene başlamaya hazırız. Süreçte bizlere destek olan, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ekibine ve gönüllülerine çok teşekkür ederiz. 

Bilimin heyecan dolu dünyasında buluşmak dileğiyle!