Swissdays2022 ’de Eğlenceli Bilim !

17 Ekim 2022

İsviçre ve ülkemiz arasındaki ekonomik- kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan İsviçre Günleri 22 ( Swissdays2022 ) etkinliğinde Theodora Sevgi Doktorları ile birlikteydik. 23-25 Eylül’de Yapıkredi Bomontiada’da gerçekleşen Swiss Days 22’ de Startup ekosistemi içerisinde dünyada ilk sıralarda yer alan İsviçre’nin sürdürülebilirliğe dair yaklaşımlarının paylaşıldığı, inovatif çözümlere yönelik paneller ve çeşitli atölyeler gerçekleştirildi.

Eğlenceli Bilim olarak bir süredir nitelikli bilim eğitimi alanında geliştirdiğimiz çözümleri farklı ülkelerin eğitim. sistemlerine nasıl adapte edebiliriz sorusu üzerinde düşünüyoruz.  Swissdays2022 etkinliğinde de bir çok farklı kurumla tanışma ve fikir alışverişinde bulunma şansımız oldu.

Buna ek olarak 100’den fazla minik bilim insanı ve aileleri ile birlikte bilimin ilgi çekici dünyasında keyifli vakit geçirme fırsatı bulduk! Etkinliğin temasına uygun olarak sürdürülebilirliği yansıtan, doğa olaylarını eğlenceyle harmanlayarak bilimin içinde saklı duran yaratıcılığı ortaya çıkartan deneylerle minik bilim insanlarımıza laboratuvar deneyimi yaşattık.

Kurucu ortağımız Yunus Erduran etkinlik sürecine yönelik izlenimlerini şu şekilde aktarıyor:

“Bir sosyal girişim olarak biliyoruz ki bilimsel süreçlerin yol göstericiliği olmadan gezegenimizi, insanlığı ve bütün ekosistemimizi yaşanabilir kılmak mümkün görünmüyor. Bu nedenle gelecek nesillerin bilimsel okuryazarlıklarını güçlendirmemiz, fen eğitimlerine yönelik güçlü bir temel oluşturmamız artık hiç olmadığı kadar önemli! Bunu klasikleşen teorik yaklaşımlardan ziyade uygulamaya dökerek, işin içerisine eğlenceyi katarak yapmaksa öğrenme güdüsünü beslemenin yanı sıra daha etkili sonuçlar elde etmemize olanak sağlıyor. Eğlenceli Bilim olarak bu perspektifi Türkiye’de ve diğer ülkelerde minik bilim insanlarına ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.”

Swiss Business Hub Türkiye ve Swiss Chamber of Commerce tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğe katılım gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Bir sonraki etkinliği sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Paylaş: