Eğlenceli Bilim’le AÇEV Yaz Okulu Uygulamaları

12 Eylül 2022

2022 Yaz döneminde AÇEV- Diyarbakır Sur Merkezi’nde 60 çocukla birlikte Eğlenceli Bilim programları uygulandı. Okul öncesi dönem kademelerinde eğitim gören çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun olarak eğitimciler tarafından hazırlanan Eğlenceli Bilim programları, her çocuğa özel hazırlanan bireysel deney malzemeleri ile AÇEV- Diyarbakır Sur Merkezi’ne gönderildi.

Eğitmenlerin ve öğrencilerin faydalanabileceği, konu anlatımlı deney videoları ve yönergeler ile eğitim ortamları minik bilim insanları için birer laboratuvara dönüştü! Çocukların aktif katılımlarıyla, Eğlenceli Bilim atölyeleri haftalık periyotlarla tamamlandı.

 Her uygulamamız sonunda, programlarımızı çocuklarla uygulayan eğitimciler ile yaptığımız geri bildirim toplantısını gerçekleştirdiğimiz eğitmenimiz ile uygulama sürecini konuştuk. Kendisinin ve çocukların geri bildirimlerinin genel olarak olumlu yönde olması bizleri çok mutlu etti.

Çocukların Eğlenceli Bilim atölyelerine büyük bir istekle katılması ve süreçte bilime karşı tutumlarının istendik yönde gelişmesini sağlarken aynı zamanda pek çok gelişim alanında yeni kazanımlar edinmeleri sağlandı. Yaz okulu kapsamında öğrendiklerini ebeveynleriyle ve çevreleriyle paylaşan minik bilim elçilerini en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz! 

AÇEV- Diyarbakır Sur Merkezi’nde programları uygulayan eğitmenimiz gözlemlerini; “Öğrencilerim artık bilim insanıyız diyorlar. Ben bilim insanı oldum diye geliyorlar; bilim adamı demiyorlar. Kadın-erkek ayrımı yapmadan bunu söylemeleri çok dikkatimi çekti.  Çocuklardan birisi Eğlenceli Bilim atölyesi sayesinde daha fazla katılım göstermeye başladı. Çocuklar genel olarak, tüm programlara çok severek katılım gösterdiler. Pek çok şey öğrendiler ve öğrendikleri bilgileri günlük hayatta da kullanıyorlar. Eğlenceli Bilim programlarının bilime karşı olumlu duyguları pekiştirdiğini düşünüyorum.” ifadeleriyle bizlere aktardı.

Kendisine süreçte gösterdiği emeği ve özverisi için bir kez daha teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemlerde de bir arada yeni programları uygulamayı heyecanla bekliyoruz. 

AÇEV- Diyarbakır Sur Merkez işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz yaz okulu uygulamaları sayesinde, daha fazla çocuğun nitelikli bilim eğitimine ulaşmasını birlikte sağladık. Bu işbirliği için AÇEV- Diyarbakır Sur Merkezi’ne teşekkür ediyoruz. Bir sosyal girişim olarak, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı döneminde çocuklar için yapmayı hedeflediğimiz pek çok proje için şimdiden hazırlıklarımıza başladık. 

Bilimin heyecan dolu dünyasında tekrar görüşmek dileğiyle!

Etiketler:açev, yaz okulu
Paylaş: