TEGV Matematik Fen Eğlenerek Öğren Projesi Gönüllü Eğitimi

29 Şubat 2016

TEGV “Matematik Fen Eğlenerek Öğren” projesi pilot çalışmaları kapsamında, TEGV’in 6 eğitim biriminden toplam 27 gönüllü ile birlikte 28 Şubat Pazar günü gönüllü eğitimimizi tamamladık. Çok keyifli bir eğitim geçirdik. Gönüllüler, heyecanlarını dile getirip projenin bir an önce başlaması için sabırsızlandıklarını belirttiler.

TEGV Garanti Bankası sponsorluğunda tüm Türkiye’de uygulanacak proje ile 3 yılda ilköğretim çağındaki yaklaşık 100 bin çocuğun matematik ve fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerinin kazandırılması hedefleniyor. Projenin “Fen Eğlenerek Öğren” kısmında Eğlenceli Bilim olarak danışman olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

“Matematik Fen Eğlenerek Öğren” projesi, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklara fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerini kazandırıyor. Bu sayede; eleştirel düşünme, araştırma, yaratıcılık, takım çalışması, karar verme gibi birçok önemli becerinin öğrenilmesine de fırsat yaratıyor. Program ayrıca çocukların çevreye duyarlılık, doğaya saygı gibi tutum ve değerler kazanmasına da katkı sağlıyor.