Herkese merhaba!
Havalar soğurken Eğlenceli Bilim olarak bizler içimizi yoğun ve ilham verici etkinliklerle ısıttık. Katıldığımız etkinlikler, gerçekleştirdiğimiz eğitimler ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel programlarımızla dolu bir bültende sizler için bu haberleri bir araya getirdik.
Keyifli okumalar dileriz!
TRT Radyo-1 Günebakan Programına Konuk Olduk!
Kurucu ortağımız Yunus Erduran,TRT Radyo-1’de Günebakan programına katıldı!
Ebru Erkekli’nin sunduğu Günebakan, güncel olayları ele almanın yanı sıra, toplumun farklı kesimlerine umut veren ve ilham kaynağı olan hikayeler sunuyor. Bize ayrılan bölümde, Eğlenceli Bilim olarak 14 yılda bilimsel okuryazarlığı yaygınlaştırmak ve bilimin heyecan dolu dünyasını çocukların bulunduğu her yere ulaşmak üzere yaptığımız çalışmalardan bahsettik.
Bu değerli programa davetleri için Günebakan ekibi; Tuğçe B., Berkay Küçük ve Ebru Erkekli’ye teşekkür ederiz.💙 Siz de bu keyifli programı buradan dinleyebilirsiniz!
KODA Eğitmen Eğitimini Tamamladık!
KODA – Köy Okulları Değişim Ağı’nın mentor öğretmenleri ile çevrimiçi öğretmen eğitiminde buluştuk! “Bilimin Eğlenceli Dünyası” eğitimimizde katılımcılarla; bilimsel okuryazarlık, uygulamalı bilim eğitimi, 5E sorgulama temelli eğitim yaklaşımı ve günlük yaşamın içindeki bilim konularında paylaşımda bulunduk. Öğretmenlerin sınıfta uygulayabileceği uygulamalı bilim eğitimi etkinlik önerilerini paylaştık. Öğretmenlerimizin aktif katılım sağladığı bu eğitimi KODA ekibiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz!
KODA ekibine davetleri ve destekleri için, değerli öğretmenlerimize ise katılımlarıyla bu anlamlı buluşmayı zenginleştirdikleri için gönülden teşekkür ederiz.
Birlikte daha nice paylaşım yapabileceğimiz öğrenme yolculuklarında buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!
Öğretmen Akademisi Vakfı 10. Eğitim Şenliği’ne Katıldık!
Paydaşlarımızdan Öğretmen Akademisi Vakfı’nın 10.Eğitim Şenliği’nde ekibimizden Fen Bilimleri Öğretmeni sevgili Merve Kablan, Eğlenceli Bilim’in desteklediği ve içerik ekibinin tasarladığı Doğa Laboratuvarında Keşif Oyunu atölyesini gerçekleştirdi. İSTEK Ankara Okulları‘nda düzenlenen bu atölyede öğretmenler bilim ve oyun kavramları üzerine odaklanarak önce grupça üç farklı deney gerçekleştirdiler. Ardından öğretmenler grupça bu deneyleri nasıl oyunlaştırabileceklerini tartıştılar ve üç farklı oyun tasarladılar.Son olarak ise öğretmenlere öğrencilerin doğada karşılaştıkları sorunlara bilimsel bakış açısıyla nasıl çözümler üretebileceklerine dair hazırlanan bilim ve oyunu bir araya getiren Doğa Laboratuvarında Keşif Oyunu tanıtıldı.
Tüm ekibe emekleri ve öğretmenlerimize katılımları için çok teşekkür ediyoruz.
Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Özgüven Festivali’nde Öğretmenlerle Buluştuk!
Geçtiğimiz günlerde sevgili paydaşımız Öğretmen Ağı’nın öğretmenlerden ilham alarak, bu sene üçüncü kez Mehmet Zorlu Vakfı ’nın Festival Partnerliğinde düzenlediği Yaratıcı Özgüven Festivali’ne katıldık. ✨ Eğlenceli Bilim olarak bu festivalde, Hata Ödülleri’ne Teyit, Pürmerak Kulübü ve Toyi ile birlikte sürpriz hediyelerimizle dahil olduk.🎁 Festivalin iletişim paydaşı olmamızın yanı sıra, etkinlik alanında Eğlenceli Bilim paydaş istasyonunda öğretmenlerimizi karşıladık. İstasyonumuzda, öğretmenlerimizin sınıfta daha fazla uygulamalı bilim etkinliği yapabilmelerini desteklemek üzere Eğlenceli Bilim Kütüphanesi’ni açık kaynak olarak paylaştık.📚#yaratıcılıkbununneresinde temasıyla uyumlu ilginç bilgi oyunu oynadık ve öğretmenlerimiz kendi aralarında yaratıcı fikirlerini anonim olarak paylaştılar. 📝Festival programı ise dolu doluydu. Tüm konuşmacılara ilgi çekici sunumları ve paylaşımları; Öğretmen Ağı kolaylaştırıcı ekibine davetleri ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz! Bir sonraki etkinlikte yeniden buluşmak dileğiyle💚
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Öğretmenlerimizle Birlikte Kutladık!
55 öğretmenimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, “Öğretmenin İklim Eğitimindeki Rolü” ve “CLIMA-KIT Projesi ve Proje Çıktıları” üzerine keyifli bir öğrenme ve deneyim paylaşımı ortamı oluşturduk.
Bu buluşmanın ilk bölümünde; Öğretmenin İklim Eğitimindeki Rolü üzerine kurucu ortağımız Yunus Erduran ve webinar konuğumuz Yuvam Dünya Derneği Eğitim Direktörü Banu Binbasaran paylaşımda bulundu. İklim eğitimine ve öğretmenlerin bu alandaki etkisine dair fikir ve deneyimlerini öğretmenlerimizle paylaştıkları için tekrar çok teşekkür ederiz. İkinci bölümde iş geliştirme koordinatörümüz Nilsu Akın, CLIMA-KIT Projesi’ni tanıttı. Öğretmenlerin sınıflarında uygulayabilecekleri proje çıktılarını ve literatürden diğer kaynakları paylaştık. Öğretmenlerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler bizleri çok memnun etti.
Bu webinara katılamayan tüm eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimiz için etkinlik kaydı YouTube kanalımızda yayında! İzlemek için: https://lnkd.in/d8CEzi-C
Bu seneki öğretmenler gününü, keyifli bir öğrenme ortamında öğretmenlerimizle buluşarak kutladığımız için çok mutluyuz! Katılımları için tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.
Biruni Teknopark’ta Sektör Buluşmalarına Destek Olduk!
Eğlenceli Bilim olarak bir üyesi olmaktan memnuniyet duyduğumuz Biruni Teknopark’ta her hafta Geleceği Şekillendiren Sektör Buluşmaları gerçekleşiyor. Sponsor olarak katıldığımız, ileri teknoloji kullanan/üreten şirketlerin gelişimini, işbirliğini destekleyen bu buluşmaların keyifli ve verimli bir şekilde devam etmesini dileriz. 💫
Ekibimizle Doğum Günü Kutlamalarında Buluştuk!
Eğlenceli Bilim satış ve operasyon ekibi düzenli olarak İzmir’de bir araya geliyor ve toplantılar düzenliyor. Bu sefer, ekibimizden yakın zamanda doğum günü olan üyeleri için bir kutlamada bir araya geldiler!
Ekibimizin sevgili üyeleri Buket Yenil , ece karakaya ve Güneş ŞİMŞEK Erbulut’a; mutlu, keyifli ve sağlıklı yaşlar dileriz!
Bir Periyodik sayısının daha sonuna geldik!
Eğlenceli Bilim ekibi olarak birçok etkinlikte yer aldık ve değerli paydaşlarımızla bir araya geldik. Bu etkinliklere katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize ve iş birliği yaptığımız paydaşlarımıza teşekkür ederiz.
Bir sonraki sayıda görüşmek dileğiyle.
Bilimle kalın, hoşçakalın!
💙